Huis > Tentoonstelling > Inhoud

Hoe bamboe snijplank kiezen?

Jan 18, 2019
Vertical Pressed Bamboo Cheese Cutting Board With 15cm Groove.jpg Momenteel zijn de gangbare snijplanken op de markt gemaakt van bamboe, hout en kunststof, maar de gekwalificeerde bamboe snijplank moet van natuurlijke planten zijn. Het materiaal is stevig en niet gemakkelijk te kraken of slakken, en het vuil is niet gemakkelijk om vast te zitten in de opening. Het is relatief schoon en gemakkelijk schoon te maken. Omdat de bamboe snijplank gemakkelijk droog te drogen is, is het niet gemakkelijk om te vormen en ruiken, het is een goede keuze. De vlieg in de zalf is dat de bamboe snijplank niet wordt gesplitst vanwege de onvoldoende dikte. Het is niet bestand tegen zware klappen als het wordt gebruikt, dus het is het beste om groenten of fruit te snijden, maar het vlees is niet geschikt.


Koop bij het kopen van bamboe snijplanken niet de kleur die vooral wit is. Het is het beste om eerst de geur van de snijplank te ruiken. Als er een zure smaak is, kan deze worden gebleekt met zwavel of gelijmd. En de gelijmde lijm bevat schadelijke stoffen. Het is het beste om lijmvrije verlijmde naden te kiezen, dat wil zeggen, volledig de bamboesnijplaat aan te nemen met een boutbevestiging of een volledig bamboe-oppervlak. Het is beter om bamboe textuur te gebruiken en het is niet gemakkelijk om nep.


Zelfs als je een bamboe snijplank gebruikt, is het verstandig de snijplank te desinfecteren nadat je de gerechten elke dag hebt gesneden. U kunt de volgende methode gebruiken: wasmethode. Was de snijplank met een harde borstel en water, kook het dan met kokend water en laat het drogen in de zon. Geef de bacteriƫn geen plek om te bewonen; Elke keer dat u de snijplank gebruikt, verwijdert u de voedselrestanten en het resterende sap op het oppervlak, borstelt u het met water, weekt u het vervolgens in zout water gedurende 2 uur en haalt u het eruit om het te drogen. Dit zal niet alleen de bacteriƫn doden, maar ook voorkomen dat de snijplank barst. Merk op dat als de snijplank van bamboe is vastgelijmd, het het beste is om niet in warm water te koken om te voorkomen dat de snijplank barst.