Huis > Tentoonstelling > Inhoud

Wat is de ontwikkeling van bamboepaneel?

Dec 07, 2018

Laminated Bamboo Lumber In Plywood.jpg Het gebruik van bamboepaneel heeft twee soorten gebruik en verwerking van ruwe bamboe. Wanneer het originele bamboepaneel wordt gebruikt, wordt het gebruikt als bouwmaterialen, transport van bamboevlotten, infuuspijpen, medium en klein bamboemateriaal voor het maken van briefpapier, muziekinstrumenten, landbouwgereedschap en bamboeweven. Verwerking en gebruik hebben een verscheidenheid aan toepassingen, zoals bamboelaminaten kunnen worden gemaakt van mechanische slijtagedelen; bamboe en houtcomposietpanelen zijn gemaakt in de eerste bamboe single-wing geavanceerde trainer; bamboeborden op houtbasis kunnen worden gebruikt als technische materialen. Daarnaast kan bamboe geel ook worden gemaakt in een verscheidenheid aan kunstnijverheid. Bamboe is ook een belangrijke grondstof voor papierproductie, vezelplaat en acetaat en nitrocellulose. Bamboe houtskool heeft een hogere oppervlaktehardheid dan houtskool en kan worden gebruikt in de smeltindustrie en bij de productie van actieve kool.


De bamboe-paneelindustrie heeft jaar in jaar uit een snelle groei doorgemaakt en de groeisnelheid van de markt is boven de 10% gebleven. De algemene ontwikkeling van de industrie is in goede vorm en bedrijfsinnovatie en nieuwe technologieën en de ontwikkeling van nieuwe producten zijn opgekomen. Het enthousiasme voor het overal ontwikkelen van bamboepaneelresources is erg hoog. De bamboe-paneelindustrie is een pijlerindustrie geworden voor lokale economische en sociale ontwikkeling en is de belangrijkste bron van economisch inkomen voor bergboeren geworden.


In de afgelopen jaren hebben landen meer en meer aandacht besteed aan milieubescherming, is de wereldwijde houtvoorziening geleidelijk afgenomen en heeft het rationeel gebruik en de ontwikkeling van bamboepanelen steeds meer aandacht gekregen. Bamboepaneelproducten worden steeds belangrijker in de ontwikkelde landen en regio's. China's bamboe grondstoffen voor de teelt, verwerking en gebruik van grondstoffen leiden de wereld en nemen een cruciale positie in in de wereldwijde bamboe-paneelindustrie. Op dit moment heeft China's bamboe-paneelindustrie een opkomende industrie gevormd met potentieel en vitaliteit van grondstofverwerking, -verwerking en -benutting om handel te exporteren naar eco-toerisme voor bamboe-paneelindustrie.