Huis > Nieuws > Inhoud

Esthetische kenmerken van bamboe Furniture(1)

Jan 19, 2017

Bamboe is een traditionele meubels hout. Volgens historische gegevens, kunnen zo vroeg als de Tang en Song-dynastie-China heeft bamboe meubels, portretten van de Tang en Song uit sommige boeddhistische tijdperk worden gezien in de vier vroege officiële hoed stoelen, krukjes en Zen bamboe meubels en otherbamboo stoel. In de afgelopen jaren, met de toenemende verbetering van de peopleand #39; koesteren s levensstandaard, waarin wordt gepleit voor groen, terug naar de natuur, het idee van groene esthetische zin en intenser. Bamboe als een groene materiaal is ook meer en meer mensen van alle leeftijden, bamboe meubels innovatie, de investeringen in onderzoek en nieuwe styling en nieuwe technologie meer en meer. Opkomst van bamboe meubels is niet toevallig, is haar unieke esthetische kenmerken nauw verwant, dit artikel probeert humanistische aspecten van de inhoud, en materiële eigenschappen, zoals de plastische kunsten om ontdekt te worden.


Ten eerste, de culturele sfeer en cultuur van de Chinese natie is wereldwijd erkend als een van de oorsprong van bamboe planten en modern distributiecentrum, die andquot, de geboorteplaats van bamboo.andquot heet; Bamboe, in een zin, met de Chinese culturele homogeniteit. Chinese bamboe cultuur is de meest vaak gezien cultureel fenomeen en culturele patronen, en komt tot uiting in vele aspecten van materiële succes en geestelijke prestaties.


In materieel opzicht, bamboe en Chinese peopleand #39; s dagelijks leven, andquot kleding, voedsel, huisvesting, transport, useandquot; Er is een zeer nauwe relatie voor de menselijke overleving en ontwikkeling een onuitwisbaar bijdrage heeft gespeeld. Sommige belichaamt de creatieve geest van de Chinese natie en dingen van belang, zoals: bamboe engineering installaties, bamboe instrumenten, bamboe schilderij, bamboe vulgair, bamboe bamboe Kunsten, cultuur en mythologie, enz., vormen de geschiedenis van onze cultuur duurde lang, de meest gebruikte connotatie overvloedigste en talrijke volkscultuur van lange-keten-functies.


In de geest van de traditionele Chinese cultuur bamboe, haar lange rechte, rechtstreeks en met terughoudendheid, taaie harde sloop, stijgende ambitie, streng en vastberaden onverzettelijke wind sectie bevat sociale ethiek van het Confucianisme andquot; heterogene en homogeneousandquot; bamboe Xiao Shu en elegant, was de kleur van de natuur en de natuurlijke staat, bamboe rustige, serene contemplatie, spirituele vrijheid is gerealiseerde nirvana, die op hun beurt gerelateerd aan het Taoïstische begrip van passiviteit onverschillig, afstandelijk alledaagse en spirituele vrijheid van persoonlijke voldoening. Scala aan functies bamboe symbolen verwijzen respectievelijk geesteswetenschappen en confucianistische ideale persoonlijkheid Taoïstische andquot; heterogene homogeneousandquot; en covers de duale structuur van traditionele Chinese humanistische geest, complete en uitgebreide metafoor illustreert de ideale persoonlijkheid van traditionele Chinese cultuur kenmerken. Chinese literatoren eet bamboe, bamboe, Huazhu, chant bamboe, bamboe geschenken aan vrienden, bamboe Yan Zhi, een beroemde dichter van de Song-dynastie Su Shi zei in een gedicht: andquot; kan geen vlees eten, niet zo leven zonder bamboe, geen vlees is dun, geen bamboe is vulgair. andquot;

Chinese bamboe cultuur geeft aan de GAO, koud, onverschillig temperament, bamboe meubels en zelfs tot op zekere hoogte versterkte bamboe behoudt de oorspronkelijke shape, geleid tot een overeenkomstige betekenis van vorm, wat resulteert in een frisse en elegante smaak intent. Bamboe meubels heeft een lange geschiedenis in de Chinese geschiedenis, maar omdat bamboe is niet gemakkelijk om te slaan en zelden overleven in natura, maar in het hoogtepunt van de ontwikkeling van Chinaand #39; s meubelen - Ming en Qing-dynastieën, zal er worden houten meubels in een bamboe imitatie houten frame vorm precedent, toont de impact van traditionele Chinese bamboe meubels. (Dit artikel door Yi Nan bamboe afwerking)
Chinese bamboe cultuur is een grote creatie van de Chinese natie in de geschiedenis van de Chinese cultuur, oogverblindende hoofdstuk in de geschiedenis van bamboe is de meest etnische afkomst, de meest diepgaande accumulatie, haar nationale temperament en esthetische bewustzijn legden de psychologische basis van de structuur van de Chinese natie.

Tweede, een gemeenschappelijk beeldende kunst en materiaaleigenschappen
Bamboe meubelen producten op de markt momenteel voornamelijk traditionele hout frame en bamboe meubels in twee categorieën, volgens de materialen op verschillende manieren, in termen van hun stijl van kunst die unieke.