Huis > Nieuws > Inhoud

Bamboe en het is een arbeid van liefde...

Jan 22, 2017

En het is een arbeid van liefde...Delhi zag de lancering van een recente tentoonstelling getiteld in principe bamboe, bevordering van de ontwikkeling ontwerpwerk gedaan door E'thaan - een designstudio die staat voor creatief hedendaagse Indiase ontwerp geworteld in de traditionele vaardigheden doordrenkt met een nieuwe geest. De tentoonstelling gelanceerd door INBAR de directeur andamp; Regionaal coördinator van Zuid-Azië, Mr. T P Subramony vooral op homeware designproducten in bamboe en handgemaakte hout uit de Staten van Manipur en Nagaland. E'thaan toont het werk van architect en ambachtelijke ontwerper Ritu Varuni, gebaseerd op de exploratie en ontwikkeling van de verschillende Indiase ambachtelijke technieken. Tijdens de lancering, Ritu uitgedrukt haar dankbaarheid aan de mensen die haar hebben gesteund en geïnspireerd hebben haar te blijven maken van eindeloze inspanningen en teweegbrengen van innovaties.


Meer dan twee decennia terug wanneer Ritu Varuni, het nastreven van haar Master in architectuur, koos haar scriptie onderwerp op "Het platform in Nagaland", deed little ze weten dat het zou het begin van een leven veranderen reis. De thesis stelt u de richting voor de rest van haar leven. Het was een van haar vroegste ontmoetingen met bamboe, een materiaal dat op grote schaal gebruikt in de volkstaal architectuur in de noordoostelijke regio van het land te werken.
Als gevolg van haar een jaar onderzoek over het onderwerp ontwikkelde zij affiniteit niet alleen voor de architectuur, de plaats, de mensen, maar ook voor de ooit veelzijdige bamboe. Het is al meer dan twee decennia en de arbeid van liefde heeft fruitified in een designstudio


door de naam van E'thaan in Delhi. Door de jaren heen heeft ze samengewerkt met ambachtslui, om te begrijpen van het traditionele gebruik en de ambacht van het maken van bamboe producten. Ze heeft geëxperimenteerd en opgeleid verschillende lokale ambachtslui in het ontwikkelen van innovatieve bamboe producten. Ritu de ontwerpstudio E'thaan is een "nieuwe" Naga woord. Door haar vele trainingen en workshops die zij in de noordoostelijke staten Arunachal Pradesh, Nagaland, Manipur voert, heeft zij geprobeerd om te vertalen van het oude naar het nieuwe om ervoor te zorgen dat de producten aanvaardbaarder zijn en locals erkenning voor hun ambacht ook krijgen.


"Ik heb het ambacht slinkende in sommige regio's, de jeugd is niet per definitie geïnteresseerd in bamboe ambachtelijke en vandaar de vaardigheden worden niet krijgen overgebracht, de manier waarop ze hebben eeuwenlang," vertelt een betrokken Ritu. Ze voegt eraan toe zeggen dat, "om te houden van het ambacht levend, het afstemmen op de vraag van de huidige markt is van essentieel belang en dat is wat we hebben geprobeerd te doen-een evenwicht te vinden tussen de oude en de nieuwe, door het gebruik van de traditionele vaardigheid voor het maken van een modern product."


Zij erkent dat, "Mandenmakerij is een van de meest ingewikkelde vaardigheden als het gaat om bamboe weven en in olden dagen elk gezin zou weven hun eigen set van gebruiksvoorwerpen voor de keuken maar dat is niet het geval meer." Dit is een van de redenen, minder en minder mensen zijn belangstelling in de mandenmakerij. Ritu zorgt ervoor dat haar producten zijn ontwikkeld met behulp van deze verdwijnende vaardigheden en ze zelfs de jongere generatie over de traditionele technieken, met een hoop traint dat de innovatie zou helpen houden de traditie levend. Van de recente producten tentoongesteld in de galerie met India International Centre bijgebouw is Ritu ervan overtuigd dat de meeste tegemoet te aan de smaak en de behoeften van de stedelijke "etnische" menigte komen en als goed op de markt gebracht de producten evenals het vaartuig hebben een lange weg te gaan.