Huis > Nieuws > Inhoud

Bamboe kennis

Dec 29, 2016

Wist je dat?


De zeer dichte vezels in elk riet bamboe geven de extreme flexibiliteit van de plant, zodat het te buigen zonder breuk. In aardbevingen, een bamboebos is eigenlijk een zeer veilige plaats om onderdak en huizen gemaakt van bamboe zijn gekend om te weerstaan 9.0 bevingen van magnitude. Bamboe is al duizenden jaren de bouwmateriaal gaan-aan voor het grootste deel van de wereld.

Snelle regeneratie

Mapstructuren die worden gebruikt voor conventionele hout duurt 30-50 jaar om hun volledige massa regenereren. In de tussentijd is er minder zuurstof geproduceerd, minder kooldioxide geconsumeerd en meer bodem afvoer op de plek waar de boom werd gekapt – alle producerende schadelijke milieu-effecten. Als het gaat om duurzaamheid, heeft bamboe traditionele timmerhout verslaan in elke categorie...

Bamboe is geklokt als de snelst groeiende plant op aarde. Sommige soorten zijn gemeten om te kweken meer dan 4 poten in 24 uur.

Een pool van bamboe kan regenereren tot zijn volledige massa in slechts zes maanden!

Bamboe geoogst kan worden voortdurend opnieuw om de drie jaar, zonder schade aan het systeem van de plant en omgeving.

Gedurende de tijd die het duurt om te regenereren, blijft het wortelgestel van de bamboe plant intact erosie wordt voorkomen.

Continu oogsten van dit bosrijke gras elke 3-7 jaar, daadwerkelijk verbetert de algehele gezondheid van de plant.


Sterkte en duurzaamheid

Dankzij zijn unieke samenstelling, is bamboe natuurlijk ontworpen voor sterkte...

In tegenstelling tot hout heeft bamboe geen stralen of knopen, zodat het meer stress door de lengte van elke stengel weerstaan.

Bamboe van sectionele anatomie, verbetert zowel als een stok en op een niveau van microscopische vezels, haar structurele integriteit.

De inhoud van de hoge silica in bamboe vezels wordt verstaan dat het materiaal kan niet worden verteerd door termieten.

Bamboe bevat verschillende chemische delfstoffen dan hardhout, waardoor het beter geschikt voor het lijmen.


Preventie van erosie

Bamboe van ongelooflijk dikke rizoom wortelsysteem helpt handhaven van de integriteit van de bodem. Dit voorkomt aardverschuivingen en weerhoudt dat voedingsstoffen krijgen gedumpt in rivieren en meren waar ze schade aan het ecosysteem toebrengen kunnen. De volgende real-life verhalen laten zien hoe belangrijk bamboe is bij het voorkomen van gevaarlijke erosie.

Net ten oosten van Nepal, en ten noorden van Bangladesh had de Bhutanese dorp van Ramjar een ernstige erosie-probleem. De kostbare regenval leveren hun gewassen en drinkwater had ook al wassen hun dorp naar beneden de heuvel, kleine gemeenschappen om hun huizen af te dwingen. Vandaag, is echter een langetermijnproject om de bosjes van bamboe planten in deze probleemgebieden land stabiliteit te handhaven. Bamboe van dichte draaiend rizoom root systeem heeft bewezen een geweldige manier om te voorkomen dat de erosie – zo veel, zodat in sommige gevallen zijn verwijdering daadwerkelijk schade aan de omliggende habitat toebrengen kan.


Groen gebouw is een beweging die gewijd aan de transformatie van de praktijk in het ontwerp, de werking van de gebouwde omgeving. Het doel is om de negatieve effecten van de gebouwde omgeving tijdens het maken van gezonde, comfortabel en economisch welvarend plaatsen voor mensen om te wonen, te werken en te spelen. – De US Green Building Council

Groene bouw heeft zijn opgekomen, omdat het de weg van de toekomst — banen, snijden van energieverbruik en efficiënt gebruik van duurzame hulpbronnen te maken. Volgens het Environmental Protection Agency.