Huis > Nieuws > Inhoud

Basisinformatie over Bamboe vloeren

Dec 23, 2016

Wat is de bamboe?

Hoewel bamboe vloeren installaties de look, feel, en veel van de eigenschappen van hardhout materialen hebben, zijn ze eigenlijk gemaakt van een soort gras. Bamboe is een eeuwigdurende altijdgroene die ook een lid van het echte gras-familie is. Het groeit vooral in zuidelijk en Oost-Azië, waar het is een belangrijk onderdeel van de lokale economie.

Bamboe is een zeer hernieuwbare natuurlijke hulpbron, want het is een van de snelst groeiende planten op aarde. Waar bomen twintig tot honderdtwintig jaar kunnen groeien tot volledige rijpheid, bamboe is een gras, en haar volle hoogte in zo weinig als drie tot vijf jaar kan bereiken. Het is een relatief hardy en gemakkelijk te onderhouden planten, en het kan worden geoogst zonder het verwijderen van de wortel, wat betekent dat het niet hoeft te worden herplant elk seizoen.

Deze kunnen worden gekleurd met een bepaalde kleur, gelakt en onbehandeld afhankelijk van het gewenste effect.

Deze strips zijn vervolgens vastgespijkerd op houten balken of grotere bamboe stukken maken een steunregeling. Over het algemeen is de regeling van de planken los, verlaten van onregelmatige gaten in de vloer. Het resultaat is een vloer die ademt, het creëren van een ruimte die blijft koeler en meer geventileerde in de zomer. Dit is het gemeenschappelijkste type van Bamboe vloeren gebruikt in Azië. Het is ook vaak gevonden in stellend huizen.

Strand geweven Bamboe vloeren:Eerst worden de stengels van het bamboe plant in dunne reepjes gesneden, zodat ze kunnen worden behandeld voor insecten of ongedierte. Vaak zal het materiaal worden gekookt of gedipt in borax. Vervolgens wordt het materiaal versnipperd in vezels en gemengd met een kleefmiddel is bevestigd. De vezels zijn samengeperst in blokken met behulp van warmte en druk.

Zodra de blokken worden gevormd het materiaal is gekapt in bruikbare plank maten. Het is vervolgens grondig geschuurd, en elke toepassing vlek of de einddatum op dat moment wordt toegepast.

Massief Bamboe vloeren:Dit soort Bamboe vloeren is vervaardigd in een complex proces dat begint met het snijden van de stengels van de planten in dunne reepjes met een bepaalde lengte. De buitenhuid wordt verwijderd, en de stroken worden gekookt in boorzuur te verwijderen van een zetmeel dat aanwezig kunnen zijn. Het materiaal is vervolgens neergelegd om te drogen.

De natuurlijke kleur van bamboe is een zachte, licht bruin kleur; echter kan worden verduisterd met behulp van een proces wordt carbonisatie genoemd. Dit is waar de grondstof wordt gestoomd met behulp van een gecontroleerde explosie van druk en warmte waardoor het oppervlak te nemen op een tint donkerder, rijker. Dit proces kan helaas ook verminderen de duurzaamheid en de hardheid van de bamboe. Of verkoold of niet, de bamboe segmenten zijn dan oven gedroogd.

De stroken bamboe zijn vervolgens in een zelfklevende hars gecoat, en worden vervolgens samen ingedrukt horizontaal, met de platte strips bovenop elkaar te leggen, of verticaal, met de strips stond op einde en samengeperst aan beide zijden. Dit drukt de individuele strips samen in een solide en duurzame plank.

De gelijmde strengen worden vervolgens ingedrukt warmte bindmiddelen om de lijm drogen en samen met de afzonderlijke strengen. Vervolgens wordt de grondstof geschaafd en geschuurd in de laatste planken die zal worden gebruikt als het materiaal van de bevloering. Een licht, UV-lak wordt vervolgens toegepast op de planken om te helpen bij het genezen proces. Tot slot de planken worden geschuurd om een gladde afwerking, en elke afwerking die gewenst wordt toegepast.

Horizontaal Versus Verticle Bamboe vloeren

Gemanipuleerde Bamboe vloeren:Met gemanipuleerde bamboe zijn de stengels nog steeds gesneden, behandeld, en samen gehandeld zoals is gedaan voor massief Bamboe vloeren. Echter nadat dit voltooid is, de vaste planken worden vervolgens gesneden neer in dunne horizontale lagen. Deze segmenten worden vervolgens geïnstalleerd op een drager materiaal zoals triplex of vezelplaat met warmte, druk en lijm.

Onderhoud van Bamboe vloeren

Gezondheid Alert:Helaas is de ureum-formaldehyde lijm gebruikt in het proces van naleving van de bamboe vezels of stroken samen straalt vluchtige organische stoffen, bekend als VOC's die schadelijk voor de kwaliteit van de lucht in een binnenruimte zijn kan. De hoeveelheid lijm gebruikt, en de toxische effecten, zal variëren afhankelijk van de fabrikant van het materiaal. In sommige gevallen die de VOC's uitgestoten zal worden minder dan die gevonden in vervaardigde vloerbedekking. Daarom is het zo belangrijk om te vinden van een gerenommeerde vloeren-dealer die betrouwbaar is, zodat u kunt er zeker van te zijn dat uw bamboe werd geproduceerd volgens de hoogste milieunormen.