Huis > Nieuws > Inhoud

Milieu-Impact van bamboe

Jan 06, 2017

Bamboe opvangt enorme hoeveelheid kooldioxide die zij genereren en omzetten in zuurstof. Wetenschappelijke studies in commerciële bamboe plantages in Mexico tonen aan dat bamboe de capaciteit heeft om 149.9 ton CO2 per hectare vast te leggen in de eerste 7 jaar na het planten (gemiddelde van 21.41 ton / ha / jaar). Informatie die is fundamenteel en in te voeren van het internationale systeem van carbon trading


Bamboe ontslaat niet de gevangen CO2 als het blijft vangt in de plant, zelfs nadat de gekapt hout wordt gebruikt in de toegevoegde waarde producten voor bouw, vloeren, panelen, etc., het nog steeds als een koolstofput functioneert. Een hectare van volwassen Guadua bamboe kunnen tevens 5.8 keer meer biomassa in vergelijking met de meeste andere soorten bos produceren.


Bamboe is bovendien een duurzame en hernieuwbare hulpbron omdat het voortdurend vegetatief verspreidt. Hierdoor is de vorming van bossen veel sneller in vergelijking met de meeste andere boomsoorten. In tegenstelling tot andere types van commerciële bosbouw gewassen waar bomen moeten duidelijke en herplant, zijn bamboe plantages alleen volwassen stengels geoogst terwijl jongere stengels zijn links onaangeroerd om te rijpen en te ontwikkelen.


Al deze kenmerken hebben opgeroepen de aandacht van de geïndustrialiseerde landen, en onthult de milieu-impact en mogelijkheden van bamboe als een hoge opbrengst gewas van de bosbouw. Zie bamboe als alternatief dat kan helpen bij het oplossen van een wereldwijd probleem, misschien, zelfs tegen minder kosten in vergelijking met andere dure technologische processen, die veel ingewikkelder zo goed zijn.


Regulerende Water en bodem erosiebestrijding


Bamboe regelt de hoeveelheid en de kwaliteit van het water, die essentiële kenmerken zijn bij het beheer van stroomgebieden. Bamboe bossen dienen ook voor sediment controle. Ze vormen een soort van muur die voorkomen dat het verlies van de stroom in rivieren.


Bovendien, voorkomt de bosbedekking van hun luifel de verdamping van streams. De milieu-impact van bamboe is dus onbetwistbaar als het gaat om effectieve waterscheiding bescherming.


bamboe planten met hun verweven systeem van wortels en wortelstokken bijdragen aan het herstel en behoud van de bodem op riverbanks aanwezig. Onder bevat de grond een uitgebreid netwerk van wortelstokken die banden samen en voorkomt bodemerosie op hellingen of rivieroevers. Planten van bamboe om bodemerosie wordt aanbevolen in gebieden gevoelig voor aardverschuivingen of hellingen in het proces van langzaam verliezen zijn bodem.


Deze geweven wortelsysteem fungeert als een samenhangend voor colloïdale deeltjes, waardoor de plant een zeer belangrijke soorten als de beschermer van een bodem in de buurt van rivieren. In het regenseizoen bamboe grote hoeveelheden water absorbeert, het slaat op het water in de wortelstokken in de stengels en de bodem. Dit betekent dat bamboe een opslagcapaciteit van hoog water heeft. Later als gevolg van de effecten van concentratie, wordt het water teruggestuurd naar de bodem, rivieren en beken tijdens het droge seizoen.


De bladeren van de bamboe planten te voorkomen dat de gevolgen van de regendruppels, ten gunste van de verspreiding van de regendruppels in kleinere deeltjes. Dit draagt bij dat grondwater soepel is verspreid over de bosrijke omgeving. Als bamboe niet op de heuvels of hellingen bestaat, zware regenval zal waarschijnlijk leiden tot erosie problemen vroeg of laat.


bamboe voegt ook een grote hoeveelheid organische stof aan de bodem. De grote massa van bladeren, twijgen en droge stengels dragen bij aan voedingsstoffen, dus het behoud van de vruchtbaarheid van de bodem in zowel de fysische en chemische aspecten.