Huis > Nieuws > Inhoud

Geschiedenis van bamboe

Jan 05, 2017

De bamboe plant symboliseert nobele karakter en integriteit. Het blijft groen in de winter, verzet tegen wind en sneeuw die oprechtheid en in-omkoopbaarheid vertegenwoordigt. "Bamboe opkomst traditie in gevaar brengt. (All things Considered: 26 juli 2006) Uit literatuur Resource Center. Michael Norris.

♦ Soorten

  • Bamboe is een gigantische gras dat de functie van bomen in een bos eco-systeem en met de mogelijkheid neemt om het hout te maken. Bamboe groeit groter zijn dan kruidachtige, niet-woody familie familieleden. John Ardle: "bamboe en grassen."

  • Bamboe plant wordt geteeld in uiteenlopende klimaten variërend van koude bergen tot tropische gebieden in de wereld, met uitzondering van continentaal Europa heet.

  • Er zijn meer dan 70 geslachten (groep van planten die nauw verbonden is door gemeenschappelijke kenmerken) onderverdeeld in ongeveer 1.450 soorten.

  • Bamboe planten variëren in grootte van ware dwergen van ongeveer 1 - 2 inch hoog naar de torenhoog plant tot 80 voet in hoogte. Sommige soorten groeien 1.5-2 duim per uur. Miller McLune 2010: "bouwen met bamboe."

♦Harvesting cycli

  • Bamboe heeft een korte rotatie-periode. Terwijl de bomen worden geoogst voor hout om 20-50 jaar, kan bamboe rijpheid bereikt en geoogst 2-3 jaar tot en met 5-7 jaar. Zijn wortels of wortelstokken kunnen groeien voortdurend tot meer dan 100 jaar. Wanneer regelmatige bomen worden geoogst, in het algemeen sterft de wortels systeem daardoor het vrijgeven van de opgeslagen koolstof in de atmosfeer. Bamboe wordt geoogst, de wortels blijven groeien en vullen zelf als weer in een paar korte jaren kunnen worden geoogst. Dit is goed voor de duurzaamheid van bamboe en hun producten.

♦Uses

  • In China, heeft verschillende berggemeenten bamboe aangenomen voor meerdere doeleinden. De toepassingen waarnaar bamboe is goedgekeurd zijn bouwmaterialen, vezels, voedsel, materiaal voor landbouw, gebruiksvoorwerpen, muziekinstrumenten zowel tools als sierplanten.