Huis > Nieuws > Inhoud

INBAR viert 'Dag van de aarde' 2016

Jan 22, 2017

INBAR organiseerde een bamboe planten gebeurtenis in Peking 2016 te markeren de dag van de aarde (22 April) en de vele voordelen van het klimaat-smart van deze veelzijdige plant te bevorderen. Gehouden in de stad 'zwarte bamboe Park' en bijgewoond door ambtenaren van de overheid, ambassadeurs en personeel van de ambassade, het evenement geboden gelegenheid om uit te leggen van de bamboe rol kon spelen in de duurzame ontwikkeling en klimaatverandering mitigatie/aanpassingsstrategieën.

Gasten inbegrepen personeel uit de ambassades van 28 verschillende landen en internationale organisaties, met inbegrip van de Verenigde Naties uitgenodigd.

Bamboe is een strategische hulpbron die een schat aan klimaat-smart opties voor plattelandsgemeenschappen biedt: haar snel groeiende en duurzame stands sekwestreren koolstof in hun biomassa, het brengt ecosysteemdiensten en inkomsten genererende mogelijkheden het biedt een goedkope en duurzame lokale energiebron, regeneraat gedegradeerd land en haar gebruik kan verminderen groeiende druk op kwetsbare bossen wereldwijd.

Deze voordelen e.a., waren prominent aanwezig in de toespraken die voorafging aan de aanplant ceremonie. Prof. Jiang Zehui, medevoorzitter van de INBAR Board of Trustees en Vice Chair van China's Commissie voor bevolking, hulpbronnen en milieu, benadrukt dat bamboe als een snel groeiende plant met een grote biomassa en sterke carbon sequestration vermogen kan spelen een "onvervangbare rol in de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering te bestrijden."

Het strategisch belang van bamboe wordt herkend in China, volgens Du Yongsheng, plaatsvervangend opperbevelhebber van China de administratie voor de bosbouw van de staat, die beschreef het land gaande herbebossing inspanningen-2020 van China bossen naar verwachting betrekking hebben op 223 miljoen hectare. Reflecteren op de geschiedenis van China lange en rijke cultuur in cultiveren en bamboe middelen, bevestigde hij de regering inzet voor bescherming van bamboe en agressief bevorderen de bamboe-industrie.

Bamboe ontstaat om te spelen een belangrijke rol in Nepal na aardbeving wederopbouw, en China, H. E. Mr. Mahesh Kumar Maskey, ambassadeur van het land beschreven hoe de plant brengen hoop aan verwoeste gemeenschappen. Eenjarig, is bamboe wordt aangewend om te bouwen van huizen en scholen, omgekeerde bodemdegradatie en kick-start een groene economie.

"Van de verwoesting van een jaar geleden," beweerde hij. "Deze strategische bron biedt nu een kans voor Nepal naar voren van een meer welvarende natie inzetten voor duurzaamheid en groener en meer solidaire economische ontwikkeling."

Nepal de inspanningen om de bamboe middelen te mobiliseren zouden worden gevoed door de globale beoordeling van bamboe en rotan (INBAR) – een nieuw initiatief gelanceerd vorig jaar, dat werd gepresenteerd door INBAR de directeur-generaal, Dr. Hans Friederich. GABAR ondersteunt landen om een versnelling van hun ontwikkeling van bamboe en rotan, het aanbieden van evaluaties en voorraden, kennisuitwisseling, capaciteitsopbouw, beleidsvorming en technisch advies.

Sluiting van de toespraken, Mrs. Zhang Qing, hoofd van de zwarte bamboe Park, toegewijd aan werken naast INBAR ter bevordering van de cultuur van de bamboe en verrijken van bamboe soorten. Met de toespraken klaar, gasten hebben hun weg naar een klein stuk waar vijf bosjes van bamboe werden geplant.