Huis > Nieuws > Inhoud

Oorsprong van bamboe

Dec 12, 2016

Oorsprong

Terwijl de bamboe groeit overal in de wereld behalve die plaatsen met extreem koude klimaten, men denkt is ontstaan in China, waar het eerste gebruik van bamboe te maken elke dag artikelen werd opgenomen. Deze lange, stevige gras (yep, bamboe is technisch gezien gras) werd gebruikt voor zoveel producten als ze beheren kunnen, zoals het was een snel hernieuwbare hulpbron.

De soorten bamboe die we vandaag kennen geƫvolueerd van prehistorische grassen tussen dertig en veertig miljoen jaar geleden, lang na het uitsterven van de dinosauriƫrs. Vervolgens werd het de belangrijkste voedselbron voor plantenetende dieren, uiteindelijk steeds een bron van voedsel voor de moderne mens zo goed.

Huidige gebruik

Grote bamboe onderzoek beginnen niet tot 1920, toen de geschiedenis van de plant werd bestudeerd. Het is gebleken dat er inheemse soorten bamboe bijna overal zijn, met inbegrip van de Verenigde Staten. Het is nu op grote schaal gebruikt in landschapsarchitectuur, maar bamboe groeit in twee stijlen, samendoen en uitgevoerd, waardoor het een wijdverspreide plant kan gemakkelijk overnemen op een tuin als ze niet goed verzorgd.

Terwijl bamboe vaak in het oostelijk halfrond voor huisvesting voor eeuwen gebruikt werd, is het nu alleen populair in het westelijke deel van de wereld. Steeds meer architecten zijn zien van de schoonheid en intelligentie in het gebruik van bamboe voor structuren en andere bouwmateriaal, en worden steeds bekend van het gebruik ervan in gebouwen.

Economische duurzaamheid

Bamboe is gebruikt door de geschiedenis niet alleen gevolg van de sterkte van het materiaal, maar ook door de duurzame vooruitzichten. Door de geschiedenis, hout heeft meer en meer schaars geworden, gewoon omdat voor de productie van een volgroeide boom zestig jaar, en dan nog eens zestig jaar tijd voor vervanging duren kunnen. Soorten bamboe die gelijk is aan de hoogte en breedte van een boom nemen zo weinig zoals 60 dagen te volledig rijpen.

Bamboe is ook gemakkelijk te kweken, vanwege het wortelstelsel. Lopende bamboe soorten zijn vooral makkelijk te kweken, als ze verschillende scheuten in een tijd produceren, en zal zo veel ruimte als ze eventueel kunnen overnemen. Bamboe is ook moeilijk om zich te ontdoen van, tenzij het is volledig onder geploegd.

Het onbekende materiaal en bron van de toekomst bouwen, heeft bamboe een lange en rijke geschiedenis. Het zal worden gebruikt voor jaren in alles vandaan huisvesting aan lakens, en zelfs meer als meer informatie over deze geweldige plant is geleerd.