Huis > Nieuws > Inhoud

De wereld van bamboe

Dec 27, 2016

De wereld van bamboe

China kan echt worden genoemd het Koninkrijk van bamboe. Ongeveer de helft van de worldand #39; s bekend soorten bamboe kan hier worden gevonden, van verkleinwoord degenen permanent van 10 cm hoog, tot giants bereiken de hoogten van 40 m, een deel van waarvan culms tussen twee gewrichten kan worden omgezet in emmers water. De geografische spreiding van bamboe in China is zeer breed; bamboe groeit van het zeeniveau tot maar liefst 3800 m in de Alpengebieden. Voor duizenden jaren, is bamboe een essentieel element van de Chinese cultuur en een zeer belangrijke rol gespeeld in het dagelijks leven van de Chinese mensen. Tegenwoordig is ons begrip van de biologie van deze plant, waarvan de naam zo stevig gekoppeld aan de Chinese beschaving is, veel dieper dan onze voorouders zou hebben gedacht, maar de moderne Chinezen, net als hun voorgangers, nog steeds in de wereld van bamboe leven.


Het snelgroeiende "grote gras"

In China, de geschiedenis van het gebruik van bamboe voor gebouw gaat terug tot en met zeven duizend jaar, en het was tijdens de Qin- en Han-dynastie (221BC tot AD220) dat bamboe werd een belangrijk bouwmateriaal. Het blijft zelfs nu het belangrijkste materiaal die de etnische groepen, zoals Wa, Dai en Jingpo, wonen in het zuidwesten van China, voor de bouw van hun woningen gebruiken. Een boek uit de Qing-dynastie (1644-1911) zegt: andquot; Bamboe gebruiken in plaats van tegels te maken van uw dak, gebruik bamboe in plaats van bakstenen om uw muren opgemaakt, bamboe in plaats van hout te maken van uw doors.andquot; Verschillende soorten bamboe werden gebruikt voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld bamboe (gespotPhyllostachys bambusoides) werd gebruikt om het schip van towlines, vanwege zijn elasticiteit en duurzaamheid. MOSO Bamboe)Phyllostachys edulis), recht en effen, werd gebruikt voor de bouw, overwegende dat zwarte bamboe ()Phyllostachys nigra) het beste materiaal beschikbaar voor het maken van muziekinstrumenten, zoals fluiten was.


Tenzij u met eigen ogen gezien heb, is het moeilijk te geloven dat een 20 cm bamboe shoot's nachts tot een plant 2 m hoog uitgroeien kunnen. Bamboe is een van de worldand #39; s snelste groeiende planten en kijken naar het groeien is een van de meest verbazingwekkende en magische bezienswaardigheden die de natuurlijke wereld kan bieden. Er wordt gezegd dat permanent in het midden van een bamboebos tijdens een stille nacht, eigenlijk hoor je het geluid van het kweken van bamboe en van haar segmenten vormen.

Bambooand #39; s extreem snelle groei is de meest bijzondere kwaliteit ervan, die steeds meer de aandacht en de belangen van mensen vandaag trekt. Duurt een boom 50 jaar te bereiken een hoogte van 10 m, maar bamboe bereikt dezelfde hoogte na slechts 50 dagen, en na vijf jaar kan worden gebruikt voor commerciële doeleinden.


Het geheim van deze speciale kwaliteit ligt in de unieke interne structuur, die een dichtere blik verdient.

Hoewel bamboe lijkt sterk op een boom, behoort, strikt genomen, tot de familie van de grassen.

Een belangrijk verschil tussen bamboe en waar bomen is in hun groei-mechanismen. In het algemeen, de groei van een boom doet zich alleen voor op het puntje, waar gespecialiseerde cellen, staat continu divisie, zich bevinden. De verdeling van deze cellen rijdt langzaam de boom omhoog totdat het de maximale hoogte bereikt. In bamboe, echter deze groei cellen zijn niet beperkt tot het puntje van de culm, maar zijn ook aanwezig op elk segment. Als u wilt een analogie, als een boom een gebouw waar de bouw alleen op de top plaatsvindt, zou de bamboe een gebouw waar bouw gaat op elke verdieping al gebouwd, en de bouw op alle verdiepingen draagt op gelijktijdig, voltooiing van de bouwwerkzaamheden in een korte tijd.


Vraag blijft echter waarom de andere leden van het grassenfamilie familie, zoals tarwe en maïs, waarvan groei mechanismen vergelijkbaar met die van bamboe zijn, tot 2 m's nachts zoals bamboe niet groeien? In 2012 hebben de wetenschappers van de Chinese Academie van bosbouw ontdekt het geheim van de buitengewone snelheid van de groei van bamboe. Ze hebben ontdekt dat de reproductieve cellen in de segmenten van bamboe zijn niet alleen zeer snel verdelen, maar ook buitengewoon snel groeien. Dit betekent echter dat bamboe een enorme hoeveelheid energie moet terwijl het groeien, dus waar gaat deze energie vandaan? In feite, bamboe zich goed voorbereidt en vroeg voor deze uitdaging – het doet niet alleen accumuleren grote hoeveelheden plantenhormonen, maar ook bouwt van grote reserves van suikers en enzymen katalysatoren die steun in de verdeling van deze suikers. Deze "brandstof tanks", vergelijkbaar met de kameel bulten, is wat dergelijke buitengewone snelle groei mogelijk maakt.